De voordelen van ramen tinten

Waarom zou ik mijn ramen tinten? Goede vraag! Wij zetten de voordelen voor u op een rijtje.

1. Minder warmte

Reduceer warmte tot 78%

In de warme zomermaanden kan de temperatuur in huis of op kantoor onaangenaam hoog oplopen. De juiste raamfolie zorgt ervoor dat de ruimte goed verlicht blijft, maar de warmte van het zonlicht tot wel 78% wordt verminderd. Ideaal voor uw wooncomfort thuis, zeer bevorderlijk voor het concentratievermogen op kantoor.

2. Geen verkleuring van interieur

Houd tot 99% van schadelijke UV-straling tegen

Het blootstellen van uw interieur aan UV-straling heeft op termijn zichtbaar negatieve effecten. Uw meubels verkleuren en zien er sneller verouderd uit, zowel in huis als in uw auto. Laat raamfolie aanbrengen om de schadelijke effecten van UV-straling tot een minimum te beperken.

3. Minder fel licht

Verminder hinderlijk licht

Fel licht kan in huis of kantoor erg hinderlijk zijn, en in auto’s zelfs gevaarlijk. Met de juiste raamfolie dringt u de felheid van het licht aanzienlijk terug. Zo voorkomt u storende reflecties op bijv. beeldschermen, of verblinding door de laaghangende zon.

4. Energiebesparing

Bespaar energie en dus geld

Raamfolie houdt de warmte binnen in de winter en buiten in de zomer. Zo bespaart u het hele jaar door op uw energieverbruik; als het buiten koud is kan uw verwarming een tandje terug en in op hete dagen hoeft uw airconditioning minder werk te verrichten. En dat is goed voor het milieu én uw portemonnee.

5. Veiligheid

Voorkom schade door vandalisme en ongelukken

Of het nu komt door vandalisme, ongelukken of de natuur; wanneer glas breekt ontstaan er gevaarlijke situaties. Raamfolie biedt veiligheid doordat het gebroken glas bijeenhoudt. Zo voorkomt het niet alleen rondvliegende glassplinters en -scherven, maar dient het tegelijkertijd als uitbraak- en doorvalbeveiliging.

6. Uitstraling

Verfraai de uitstraling van huis, kantoor of auto

Merkx beschikt over een groot assortiment decoratieve raamfolies, waarmee ieder huis of kantoorgebouw direct een andere look krijgt. De folies zijn aan te brengen op de buitenramen om het aanblik van gebouwen te verfraaien, of op glas binnen om ruimtes een compleet andere uitstraling te geven.

7. Inkijkwering

Beperk inkijk en dus inbraak tot een minimum

Zet uw kostbare bezittingen niet in de etalage. Het aanbrengen van inkijkwerende raamfolies in uw auto, huis of kantoor verhoogt uw privacy en geeft pottenkijkers geen kans. De folies zijn zo vervaardigd dat u van binnen zonder problemen naar buiten kunt blijven kijken, terwijl er van buiten geen inkijk mogelijk is.

Vraag naar de mogelijkheden

Merkx adviseert u graag over hoe u de voordelen van raamfolie optimaal kunt benutten voor uw project. Neem contact met ons op via 073 - 644 63 44 of via het contactformulier op deze website.